10 consells sobre com estalviar per pagar les vacances – Blog Elisa Martínez Benito

10 consells sobre com estalviar per pagar les vacances d’aquest estiu

Ja he pagat les meves vacances! Després del que hem viscut amb la pandèmia, tenia unes ganes boges de sortir i gastar-me els diners que he estalviat durant mesos per poder-me anar aquest estiu.

Sí, he dit “estalviat”. T’explico com ho faig. Tinc un compte bancari destinat exclusivament per estalviar per pagar les vacances, i cada mes, faig una transferència del mateix import a aquest compte (s’anomena Transferència Periòdica).

Així, quan ha arribat el moment de fer els primers pagaments de l’avió i l’hotel, ho he fet des d’aquest compte, cosa que no m’ha suposat cap daltabaix a la meva economia personal. Sí, ja sé què em diràs. Tu no tens aquest compte, no has creat aquest matalàs per anar-te’n de vacances i ara no saps com pagar-les. No et preocupis, et donaré alguns consells.

10 consejos sobre cómo ahorrar para pagar las vacaciones

 

Pren nota a l’hora de planificar el teu projecte de vacances

  • 1 – No gastis més del que puguis pagar. Sembla obvi, però passa sovint que ens endeutem per anar-nos-en de vacances i després ens passem l’any pagant aquest crèdit. En realitat, hauria de ser al contrari, anar estalviant i després triar el destí segons els diners que tinguem al compte. Així que, si vols anar més lluny, més luxe o més dies, has d’estalviar més diners cada mes.
  • 2 – Compte amb els mini crèdits. Fa dies que ja estan sortint anuncis d’empreses que ofereixen mini crèdits per anar-te’n de vacances. La gran majoria aplica interessos abusius. En una primera cerca per internet em va sortir a les primeres posicions un crèdit amb Un 561,39% d’interès anual! Sobren els comentaris.
  • 3 – Compte amb aquells crèdits que diuen “Sense Interessos”. Normalment cobren desorbitades comissions d’obertura i cancel·lació. Per això, fixa’t sempre a la paraula TAE.
  • 4 – La TAE és la Taxa Anual Equivalent. És el que realment paguem pels préstecs o crèdits. Inclou el tipus dinterès del banc + les comissions + lefecte temps. Així que, si heu de comparar ofertes amb el mateix import i temps, fixa’t en el que tingui la TAE més baixa.
  • 5 – Pots pagar amb la targeta de crèdit dues vegades. És a dir, si el teu dia de tancament és el dia 20, paga els bitllets d’avió el dia 19, i l’hotel el dia 21. Així tindràs més temps per estalviar aquests diners i evitaràs ajornar i que et cobrin interessos alts.
  • 6 – No aplacis amb la targeta de crèdit. Els interessos ronden el 25% dinterès anual. Segur que et surt més a compte fer-ho amb el banc.
  • 7 – Comprar bitllets amb targetes de crèdit. Et pot sortir rendible, ja que la majoria inclouen una assegurança per cobertura de viatge. Aquesta assegurança pot associar-se als reemborsaments en cas de retards o cancel·lacions d’un vol, la pèrdua o deteriorament de l’equipatge i/o l’anul·lació d’un viatge. Altres targetes de crèdit també inclouen assistència i/o accidents de viatge.
  • 8 – Recorda que si pagueu les compres amb la targeta de crèdit pagareu menys comissions i tindreu millors tipus de canvi que si ho feu en efectiu.
  • 9 – Si tens targetes de diversos bancs i ets a l’estranger, treu diners d’aquella que et cobri menys comissió i interessos. La diferència és força gran d’una entitat a una altra.
  • 10 – Finalment, la propera vegada que vagis al banc, obre el teu compte per estalviar per pagar les vacances que tant et mereixes i cada mes diposita la quantitat estipulada pel teu projecte de vacances. D’aquesta manera, l’any vinent no et caldrà endeutar i evitaràs un munt d’interessos i comissions.

En definitiva, estalviaràs molts diners. Bon Viatge i Bon Estiu!

Elisa Martínez Benito - Finanpolis

Recorda: Estic aquí per ajudar-te a créixer a les teves finances personals

Soc Elisa Martínez Benito i soc aquí perquè descobreixis com n’és de divertit aprendre finances amb el meu mètode Finanpolis. Si necessites més informació, pots escriure’m per Whatsapp, per mail a elisa@finanpolis.com o trucant al 644.09.97.71.

3 comentaris a “10 consells sobre com estalviar per pagar les vacances – Blog Elisa Martínez Benito”

Feu un comentari

Sol·licita informació sobre el Programa DONES AMB IMPACTE