Dones Mentores

Barcelona

Província: Barcelona

Descripció de l'associació

Dones Mentores és una associació sense ànim de lucre que treballa per la erradicació de les violències masclistes aplicant mentoria amb perspectiva de gènere. Va ser fundada a Barcelona l’any 2017, impulsada per la convicció que la mentoria entre dones -especialment dones supervivents de violències- és la forma més eficaç d’apoderament col·lectiu.
La nostra missió és reunir dones i posar la seva experiència com a supervivents-resilients al servei d’altres dones en vulnerabilitat social per violències masclistes. A aquest efecte, construïm i donem suport a xarxes de mentores especialment formades, que treballen amb les mentorades en àrees d’impacte social i en estreta col·laboració amb la xarxa d’atenció especialitzada local i supralocal.

Informació addicional

A Dones Mentores complementem la intervenció especialitzada envers les violències masclistes, tant en les fases de prevenció i atenció, com en la restitució social. Ho fem des d’un enfocament feminista, promovent la participació social i l´horitzontalitat. Hem creat un model d’èxit inspirat en el programa KVINFO Mentornetvaerk del Danish Center for Information on Gender.
Proposem un model de mentoria bidireccional, on les mentores construeixen comunitats i forgen connexions, tot seguint les directrius de l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (EIGE). Les sessions de formació de mentores ofereixen un assessorament individualitzat, dirigit i sense jutjar, centrat en les necessitats i aspiracions de la dona, per acompanyar-la en el seu camí cap a la plena autonomia i cap a una vida lliure de violència. El nostre model de mentoria és eficaç, de baix cost i fàcil de difondre i ampliar.
El nostre objectiu final és aconseguir un impacte sistèmic a través de la introducció i adopció progressiva del mètode Dones Mentores i de les pràctiques de mentoria en xarxa.

Contacte

Adreça

Dones Mentores

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Sol·licita informació sobre el Programa DONES AMB IMPACTE