Carolina Ackermann Barreiro

Castelldefels

Província: Barcelona

Àmbit: Educació - Formació

Descripció Professional

Experta en menopausa i climateri. Soc divulgadora experta en temàtiques relacionades amb l’educació i salut climatèrica i la menopausa.

Tinc l’honor de presidir l’Associació de Cultura Menstrual, “La Vida en Rojo” els objectius de la qual estan vinculats al Pla Integral d’Equitat Menstrual i Climateri 2023-2025, impulsat per la Generalitat de Catalunya aquest any 2023.

Al llarg dels anys, he tingut l’oportunitat d’oferir xerrades i tallers portant l’educació climatèrica a la comunitat (SIAD, PIAD, Centres Cívics, Biblioteques…) i als espais de debat social, empresarial i polític.

Gràcies al fer de l’Associació que presideixo i posant en valor l’educació en cicle menstrual, l’any vinent 2024 s’impartirà per primera vegada una formació en Educació Menstrual en la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona on exerciré com a docent al costat d’altres companyes.

Soc part activa de la Xarxa de Professionals de la Salut (RedCaps). Actualment treballem en la creació de material educatiu sobre la salut en la mitjana edat, encàrrec de l’Institut Nacional de la Dona. També soc membre -des de l’Associació que presideixo-, del Consell Nacional dels Dons de Catalunya (CNDC), la qual cosa em permet estar en l’avantguarda de les iniciatives que promouen la salut, l’apoderament i l’equitat de gènere.

Com a coordinadora d’estudis publicats en la Revista “Mujeres y Salud”, he tingut l’oportunitat d’abordar temes d’actualitat com les “Alteracions del cicle menstrual i confinament” i “Atenció sanitària en menopausa i climateri“.

Treballo al costat de la investigadora Laura Medina Perrucha de l’Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) en un estudi sobre l’etapa perimenopàusica.

El meu compromís amb l’educació i la promoció de la salut femenina s’estén al meu treball com a articulista per al diari digital “Diario16” i la revista “Mujeres y Salud” (MyS).

Des del meu projecte educatiu “Mujeres Sin Reglas” soc la creadora de la primera i única agenda anual i diari íntim ‘Mujer Sin Reglas. Diario íntimo de tu metAMORfosis hacia la madurez‘, una eina valuosa destinada a dones majors de 40 anys. Un recurs útil que acompanya en l’enteniment, autoconeixement i apoderament de la dona durant l’etapa del climateri i la menopausa.

Què ofereix ?

Ofereixo xerrades i tallers per una comprensió positiva i lliure d’estigmes sobre la vivència climatèrica i menopàusica des d’una democratització de les cures, tenint en compte que això també afavoreix l’erradicació de les violències masclistes, la igualtat de gènere, l’equitat i el reconeixement de les diversitats de necessitats i experiències.

Contacte

Sol·licita informació sobre el Programa DONES AMB IMPACTE