
Eva Plazas Torné
Sant Sadurní d'Anoia
Província: Barcelona
Àmbit: Altres
Descripció Professional
Nascuda a St. Sadurní d’ Anoia, a la capital el cava un 18 d’abril del 1972, va créixer envoltada vinyes, vi i cava. Enginyera Tècnica Agrícola en especialitat d’indústries agroalimentàries per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Viticultura i Enologia per la mateixa universitat, en acabar, i gràcies a una beca Erasmus va estar durant mig any a la Fachochschule (Geisenheim- Alemanya) a la regió vitivinícola de Reheingau treballant en el projecte europeu Quercus. Uns anys més tard, va cursar un Màster en Marketing i Comunicació del Vi per la Universitat Internacional de Catalunya.
L’any 1996 va entrar a treballar al laboratori de les Caves Vilarnau, antigues Castell de Vilarnau i al 2005 pren la màxima responsabilitat enològica, amb la inauguració d’un nou celler a Espiells, les noves Caves Vilarnau. Una dona inquieta que en l’actualitat es:
- Membre del Comitè de Tast del Consell Regulador del Cava.
- Membre del Comitè de Tast de la Denominació d’Origen Penedès
- Membre de la Comissió de los cursos de tast de l’Associació Catalana d’Enòlegs.
- Membre de la Comissió de tast de l’INCAVI per la tipificació de la varietat Xarel.lo
- Docent i formadora en els seminaris organitzats per l’AEcava.
- A realitzat conferències sobre el cava en foros molt diversos, des de:
- Concurs de summillers nas d’or.
- FIVIN de wine moderation
- Al Institut Culinary of Amèrica de Califòrnia
- “Els Juliols de la Universitat de Barcelona”…ect…..
- Certificat Superior d’Instructor de tast Nivell “B” avançat per OutloockWines així com el WSET nivell 2 en anglès.
Sóc impulsora del col.lectiu Cavawomen per donar visibilitat a les dones que hi ha darrera una ampola de cava
Què ofereix ?
Assesorament i Formació en el món del vi i el Cava.
Elaboració, tastos….