Frida Khalo, una icona feminista

Xerrada oberta i gratuïta

Publicat el: 6 de març de 2024

Descripció de la promoció

Al seu darrer quadre, una setmana abans de morir, la pintora mexicana Frida Khalo escriu “Viva la vida! Podria considerar-se un missatge per a les generacions futures o un resum de la seva biografia, viscuda amb la màxima plenitud malgrat la malaltia i el dolor. A la xerrada “Frida Khalo, una icona feminista”, amb motiu del 70è aniversari de la seva mort, descobrirem el llegat d’una de les pintores més populars de la història de l’Art.

En contrast amb la baixa representació de les dones artistes als museus (encara avui només un 13% de les obres exposades estan signades per dones), Frida Khalo es considera una pionera dins l’art contemporani. La pintora mexicana va crear un estil propi i únic, basat en l’autobiografia pictòrica, i va ser la primera artista llatinoamericana a exposar al Museu del Louvre.

També intentarem desvetllar les claus que l’han convertit en una icona feminista i de la cultura de masses, a través de la seva vida, la seva obra, la seva imatge personal i les seves paraules. I descobrirem, en definitiva, per què va trencar esquemes, pictòrics i vitals, i es va convertir, a més d’un símbol de resiliència, en un referent de la llibertat creativa i personal, que es resumeix en aquesta frase del seu diari:

“Tan absurdo y fugaz es nuestro paso por este mundo, que sólo me tranquiliza saber que he sido auténtica, que he logrado ser lo más parecido a mi misma”

Qui soc?

Soc consultora de comunicació amb més de 25 anys de trajectòria. Actualment, soc tècnica de promoció de SomDones.cat, una plataforma on line que vol visibilitzar el talent femení a Catalunya; col·laboro com a creadora de continguts a institucions que lluiten contra la violència de gènere i soc voluntària de la xarxa de mentoria social Dones Mentores. Apassionada de l’art i la cultura, acabo de crear el club de lectura feminista Les filles de Lilith.

Vols programa aquesta xerrada al teu centre cívic, associació de dones o centre cultural?  Parlem.ne!

Enllaç a la promoció